Κωστής Γραμματικός
Κουκουναριές
Σκιάθος 37002
24270 49360
6947 818493

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Skiathos - Lalaria
Skiathos - Koukounaries
Skiathos - Town

Σκιάθος

Ελάτε στη Σκιάθο για να...

Ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τον ήλιο σε κάποια από τις 60 πανέμορφες παραλίες της ή για να ανακαλύψετε το θαλάσσιο πλούτο του νησιού, κολυμπώντας ή ψαρεύοντας.

Περπατήστε στο Μπούρτζι, το παλιό ενετικό κάστρο ή στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, μπορείτε να ακολουθήστε κάποιο από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που υπάρχουν στο νησί. Ένα από αυτά οδηγεί στην παλιά πρωτεύουσα του νησιού, το Κάστρο.

Εξερευνήσετε οδικώς το νησί ή επισκεφτείτε με καΐκια κάποιες από τις απομακρυσμένες παραλίες του.

Ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο επισκεπτόμενοι το σπίτι του σημαντικότατου Σκιαθίτη συγγραφέα, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τα βιβλία του είναι πασίγνωστα και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Επισκεφτείτε κάποιες από τις εκκλησίες της πόλης ή κάποια από τα μοναστήρια που βρίσκονται σε ήσυχες τοποθεσίες, διασκορπισμένα στο νησί. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι οι Μονές Ευαγγελίστριας και Παναγίας Εικονίστριας.

Δοκιμάστε την ποικιλία της ντόπιας κουζίνας, τα σπιτικά γλυκά, το Σκιαθίτικο κρασί, το λικέρ, το μέλι και το λάδι.

Απολαύσετε τη νυκτερινή ζωή στην πόλη της Σκιάθου, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

Επισκεφτείτε τα γειτονικά νησιά. Στην Αλονήσσο βρίσκεται το Θαλάσσιο Πάρκο, ενώ στη Σκόπελο γυρίστηκε η γνωστή σε όλους ταινία "Mamma Mia" το 2007, η οποία περιελάμβανε επίσης γυρίσματα στη Σκιάθο.

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης


Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

ΕΟΤ

MHTE: 0756K131K0225800